Saturday, November 28, 2009

Korban

~my 6 months old baby! he's growing so fast!~

Salam.

Selamat Hari Raya Aidiladha. This year mmg sgt bermakna, sebab saya terpaksa berkorban beraya di perantauan, without Hubby.. huhu..

This is my picture with my lil kiddo di pagi hari raya. Went to the mosque, kunun2 nak solat raya, sekali sampai je punyalah penuh.. sampai kat parking lot masjid org solat.. terus balik.. tp Ilham bila dgr org bertakbir cam senyap jer, as if he understands.

Cakap2 pasal korban ni, starting next month - Mac saya akan sgt2222 sibuk. Sekarang still lagi gear 3 but enjin dah start panas. Dec ada terminal gas shutdown, Jan & Mac offshore nyer shutdown, kat platform buah hati pengarang jantung saya.. hehe.. sebab tu lah semangat nak involve.. haha.. thanks to Hubby, sgt supportive and dah sacrifices byk benda untuk saya..

next month seminggu kat Labuan, he'll be my babysitter.. angkut diaorang sekali.. huhu.. since last month pun, I've been travelling to KL quite often (almost every week) so he took care of the baby, well. I can also stayback longer at office when he's around, coz lately keje bykkkkk sgt, I am so afraid if I could not achieve my base KPI. Terpaksalah berkorban and mengorbankan masa to be with Ilham & Hubby. Sedih sgt, nothing else worst than this, I'm telling you.

But, there's nothing we can do about it, right. I couldn't imagine how it would be if one day I'm holding a managerial position. I seriously don't think that you can excel in your job - holding the highest position in the organization and at the same time still have time for husband and children. I'm sure all working moms have thought about this.

As a working + bfeeding mom, its really tough, tiring but challenging I can say. And of course it takes a lot of sacrifices.

Doakan yg baik2 untuk saya ye. Especially untuk mengharungi 4 bulan yg mendatang ni.. huhu..

Wassalam.

5 comments:

ili.s. said...

hai kak ema. sama lah pengorbanan kita. comelnya naufal kem salam kat dia. good luck untuk 4 bulan akan datang hehehehehe.

~Mrs Fred~ said...

ili,

rasanya tak sehebat ili kot.. hehe.. thanks anyway!

zurahimi muslim said...

ok gak kadang bila hubby 2 minggu kat darat tu eh. Ko boley kaw2 nye guna masa tu for travelling etc. Masa dia xda haru la sket kan. Aku plak kolo masa aku ada ape2 mistiiiiii hubby aku pon ada hal. Plant downla. Apela nasibku. 510 aku xtau camne. Anak xkasi can langsung! Huhu

Leeya said...

comelnya gambar..hehehe


tp 2nd pic tu nampak betul muka akak yang sayu tu..hihihi..sabar ehh..

marriani said...

stuju..with the final statement..i suggest u to watch lipstick jungle ..bkn aper jst to have the fun sides of being a working mommy

Related Posts with Thumbnails