Saturday, April 25, 2009

Grateful, ever!

Salam.

Wah! I can't believed it myself that I am patience enough to update the blog even with the worse net connection ever.

Anyways,

Alhamdulillah! My dearest hubby won. Although there was a moment where I thought he forgot the ayat, but he was actually being asked to recite the ayat that was not in the list in the first place! Adoii..boleh tak..soalan dah salah, camno.. buat org cemas jer.. I knew it as soon as hubby kerut2 muka sket pastu dia betul2kan microfon.. haha.. So insyaAllah, end of June hubby will represent Sabah region for Tilawah peringkat Borneo plak in Labuan. But too bad, I won't be able to accompany him, as I will still be in my confinement period kot time tu.. (insyaAllah.. dah nervous ni.. huhu)

~Hubby tgh dgr soalan..~

Baby Ilham was actively kicking & jumping in my tummy when his Daddy tgh mengaji.. mcm tahu2 jer.. Before my husband punya turn, there was this little boy - so cute!! Dia pun masuk the same kategori (hafazan).. And guess what, the boy is only 4 years old! Apapun, I'm proud of him (hubby), terasa kerdil pulak diri ini *huhu.. especially when everyone keep asking bila wife plak nak masuk tilawah? (dah kena suruh dah by hubby, tp ngelat..hehe)


Ni plak gambar with the girls, (OMG, I looked big!) kumpulan zikir Al-Hidayah. I was in the group last year, tp this year bersara kejap, kitaorang nyer ketua (auntie Tina, on the left) tak kasik join, karang takut pengsan lak coz kena berdiri lama, takpun sebab mengah bila baca zikir.. hehe..

Actually team lelaki ada, tp diaorang buat nasyid.. last year pun sama gak..kitaorang zikir, diaorang nasyid.. so next year the plan is kitaorang nasyid plaks.. hehe.. (bolehke auntie?? ..huhu)

The tilawah ended around 4pm, so we went back home straight away. KK is getting crazily HOT (Ya Allah, turunkan lah hujan untuk kami...amin..). Hubby seems lega sgt after the event. After this he'll be busy with dart training for Borneo games, kena prepare jugak for Tilawah Borneo and of course, the most important thing, being a daddy later on. Pastu by end of next month we will move into our new house !! (insyaAllah) *excited* So again, hubby will start packing things and I'll be the boss.. hehe..

~Time tea break, sempat lagi bergambar..hehe..~

~ Hubby tgh amek hadiah, boleh tak paper bag yg dia pegang tu sikit lagi nak jatuh time ni... haha.. nervous nyer pasal..(that is so you cayang!!)

~ What's in the bag eh?? *grin* (dinner tadi dia dah belanja pizza. hehe.. tenkiu my dear!)

OKlah, that's all for now. Alhamdulillah dah lepas satu perkara.. next thing is packing things (adoii..the last thing on earth that I would do!). So starting tomorrow, do expect some delay or idle status in my blog, for both of us busy mengerah tenaga untuk berkemas and preparing for the house and oh, not to forget, our baby too!! Esok pagi2 nak kena gi pasar, al-maklumlah tgh kering kontang lepas beli rumah..hehe.. so cooking is the only way to save money. Ada hikmah jugak Allah still kasi tenaga untuk masak (masak jer yg ok, berkemas dah tak larat dah) di saat2 tgh sarat mengandung ni. *angkat tgn doa + bersyukur jap*

Thank you Allah for everything. I couldn't ask for more. (Alhamdulillah again!)


4 comments:

zurahimi muslim said...

congrates menang...wah itu effa kah? kem salam dia..
and untuk ko plak gudlak eh...insyaallah semua selamat and lepas ni jadi mommy...;p

~Mrs Fred~ said...

Zura,

thanks (hehe..mcm aku plak yg masuk..)

ha ahh..eppa lah tu..nanti aku kim salam ko.. and doa2 kan eh semua slamat untuk aku nanti.. amin.

nUkiLaN aLiz said...

chom...aku tak penah tgok ko in that 'size' hehe...apa pun aku doakan semuanya selamat keh amin..*wink*

~Mrs Fred~ said...

Liza,

jgn tak tahu..16kilos to date! huhu.. selera sgt makan.. anak aku nak makan mcm2..haha.. anyway, thanks!

Related Posts with Thumbnails