Tuesday, August 25, 2009

Our Crib (updated version)


~ yg ni tangga nak naik bilik atas, ada 2 bilik, 1 bathroom..~


~ rows of townhouses.. sebelah kitaorang manager M1SC, selang satu rumah lagi member satu ofis gaks.. kat hujung row tu ada 2 org officemates duduk.. so kira kejiranan p3tr0n4s lah ni.. ala2 rantau p3tr0n4s..haha..~


~ ni lah depan rumah kitaorang.. nampak tak ada tangga tu?? yg tu untuk rumah yg unit atas, actually this townhouse is 3 storey, 1 setengah tgkt kitaorang punya, yg lebih tu org atas punya.. at the moment rumah atas tu kosong..~


~pintu masuk rumah.. 103-5-0.. sila abaikan apa2 yg bersepah tu yer.. huhu..~


~ This is actually the kitchen.. tp kitaorang akan convert jadi dry kitchen nanti, insyaAllah.. kabinet lom siap lagi.. uhuk2.. memandangkan this year pun raya kat Seremban jugak, so kabinet tu akan siap pasang lepas raya lah gamaknya... no rush..~


~ ni view from our wet kitchen.. area perumahan ni sgtlah 'green'.. mmg tiap2 hari ada tukang kebun maintain pokok2 tu.. swimming pool pun sgt bersih and cantik.. ala2 hotel jer.. so far blum sempat lagi nak mandi kat sana..~


~ tiles untuk konkrit table tu.. ok tak design dia?? hehe.. kitaorang pilih sendiri..tiles semua beli sendiri..upah org pasang jer.. so far dah habis dalam riban2 jugak kat dapur ni.. sekelip mata jer.. uhuk2.. tp nak cantik nyer pasal.. takpelah..rumah sendiri pun kan..~


~ ni lah wet kitchen kitaorang yg tak berapa nak siap lagi..haha.. dulunya kitchen ni ialah utility room..so kitaorang pecah dinding, kasi lebar and convert jadi wet kitchen..~
Remove Formatting from selection
Last week, Khamis malam Jumaat alhamdulillah kami dah selamat adakan kenduri kesyukuran dan bacaan yassin.. although malam tu hujan lebat jugak, tp syukurlah, ramai jugak datang.. abis jugaklah lauk.. huhu.. if korang nak tahu, konkrit table wet kitchen tu pagi Khamis tu baru siap.. punya kelam kabut masak.. tak sempat pun nak mengemas sgt.. so time kenduri tu agak huru hara sket.. sib baik org2 yg datang memahami.. alasan - rumah baru..hehe..

menu lauk cam biasalah, ikan sembilang salai masak lemak cili api, udang masak sambal petai, ikan kembong goreng, ayam goreng tepung, pucuk ubi + ikan masin masak lemak cili api, ulam-ulaman, sambal belacan & tempoyak.. fuhhh.. sib baik dah berbuka time tulis ni.. kalau tak mesti lapar nyer.. haha.. thanks to my mom yg tolong masakkan sekali, and to effa, for her kek batik.. (hihi..lawak bila igtkan kisah di sebalik kek batik tu kan..shhhh.. rahsia kita jer..)

so ok lahh.. ni kena curi2 masa, ilham tgh tido.. lepas ni nak mengepam pulak.. karang dia bgn semua benda takleh nak buat.. huhu..

insyaAllah bila rumah dah siap nanti upload lagi gambar kehh..
------------------------------------------------------------------------------------------

Salam. (old version)

A friend of mine requested me to post few pics of our home. There you go. Im doing this in hurry, coz nak gi keje awal hari ni.. huhu..bersemangat lah pulak kan.

Pandai2 lah interpret sendiri gambar tu..hehe.. more details tonight k.

C ya in a bit!

4 comments:

iBu ZulFaQar RayYaN said...

woo..rumah baru...kabinet nih belum siap erk?brapa K kau buat?

^ez^ said...

woohhooo...cantik uma akak.bile bleh kunjung ni.hehehe..

cepat2 decorate uma tu eh.hehehe

~Mrs Fred~ said...

rocky,

ha ahh..blum siap lagi..baru siap konkrit table..insyaAllah lepas raya baru siap pasang.. huhu.. berapa K nanti tunggu siap lah.. wet & dry kitchen sekali..

ez,
ala..rumah tgh mcm tongkang pecah.. tak unpack lagi brg2.. malas nak decorate dulu..tunggu kitchen siap kalau tak habis berhabuk.. hehe.. nak datang bila2 masa boleh jerr..ajak kengkawan pun bole.. ;)

sha said...

baru pasan entry ni ur hse rupenya 3 story townhouse. just like ours :D

Related Posts with Thumbnails