Wednesday, July 15, 2009

where do we start?

Salam.

Uh! I finally managed to curi masa and update my blog. Ilham just went to sleep after my few hours attempt to make him to go to sleep. *duhh..

1.
So Im not very sure where to start with, but by sharing few pics during his kenduri aqiqah and cukur jambul would be nice, kan! Actually bila dah lama tak update nak dpt momentum untuk update tu mmg takes time.. hehe

Anyway, alhamdulillah kenduri dah selesai. Lesson learnt for next kenduri (no no its not going to be so soon, OK! ) we should do it after my confinement. Kesian my mom kena buat semua sendiri and I just couldn't give a hand. Dia yg suruh rehat betul..ikut pantang betul2. But I dont think I did. Ada jugak buat keje time kenduri tu.. tu yg lepas tu bentan.. huhu

Ilham tak nangis pun masa tgh cukur jambul.. dah dpt milk ok lah kan.. cuba tgh lapar.. sure meraung punya.. haha.. malas nak taip panjang2 lah..tgk gambar je ek.. hehe (I have more in my Facebook)


~souvenir yg ditempah khas from Kota Belud~

~ My eldest bro's son, Fahim pun join sekali cukur jambul..he's one week older than Ilham..~

~Ilham suka buat mulut mcm ni sekarang..huhu~

~ My big family..~

2.
Ilham now weights about 5.6kg and dah botak! huhu.. Syukur jugak my milk getting better, so I stop feeding him with Formula Milk. But sometimes dia ni jenis tak sabar sket bila menyusu, so masa tgh breastfeed tu bila dah terlepas dia dah merajuk and nangis tak sudah. Then the Formula Milk will become my saviour, if there is no stock of EBM in the fridge. Everyday I will pump at least 3x a day. Dah mcm takde keje lain mengepam jam..huhu.. Im so glad that I made the decision to buy the only-god-knows-how-much medela FS breastpump.

Now Ilham punya style bila nak tidur je nangis merengek2, nak mintak dukung.. Last month ok jer, letak jer atas katil tu dia tidur sendiri. Luckily malam dia tak merengek sgt. Kalau tak bengkak2 mata lah gue..huhu.. dia pun dah pandai buat mcm2 jenis expression muka..haha..
See below..



3.
Byk lagi story nak update, tp nanti lah ye..sikit2.. insyaAllah lenkali sambung lagi..


~The three of us. I love u Daddy & Ilham! ;p~
Bye!!

2 comments:

iBu ZulFaQar RayYaN said...

woooo..comei ilham...bila nak balik sabah achom???

~Mrs Fred~ said...

rocky,

insyaAllah selasa next week.. ;) ilham dah botak..

Related Posts with Thumbnails