Tuesday, May 19, 2009

anytime

Salam.

OK, now I'm nervous. Hubby's not around and its in 8 days or anytime now. He's gone back to offshore and will only come back on Tuesday, which is just a day before my due date. Both of us are praying hard, hoping that Ilham will maintain or at least extend his stay in the 'Hotel Uterus'. hihi. But of course, kita hanya merancang, Allah yg tentukan segala yg terbaik untuk kita kan!

My parents will arrive tomorrow afternoon, together with my nephew - I'aan. Bestnya. At least now I don't have to think of what to cook.

Anyways, yesterday we went to the clinic to check on baby's condition. On Sunday I felt that Ilham did less movement than he used to be, so we are a little bit worried and decided to consult the doctor. Alhamdulillah, he is, still an active baby - live & kicking as usual. The heartbeat seems normal and everything is just fine. Maybe it was me, worrying to much. Of courselah risau kan.

Ppl said one of the labour systoms is like having menstrual pain or period pain. How could I know? I have forgotton how it feels like. Plus I rarely experienced it during my period last time. So now, I always got confused everytime rasa sakit perut, either nak pergi toilet ke, period pain ke, lapar ke. Huhu. I'm praying that Allah will give a clear symptoms for me nanti. Hubby risau jer coz lately I asyik usap2 perut and not to mention, whenever I say 'sakit perutlah..' mesti dia panic habis. hehe. *camne ni cayang.. karang kat labour room dia plak yg pengsan..* haru-haru..

Oklah, semoga Allah permudahkan urusan nak bersalin nanti.. *"Ilham, jgn kuar dulu ek.. tunggu 30hb lah.. barulah Sabahan boy..hehe" Amin.. "Hubby, don't you worry too much keh.. mommy & Ilham love u and insyaAllah jika diizinkan we'll go through this together!"

p/s:Uh, KK dah 3 hari hujan.. bestnya..alhamdulillah..sejuk sikit..

6 comments:

CuppyCakeMommy said...

i dah tak sabar nak bersalin ni..everyday mesti pujuk baby soh kuar cepat..hueheu..tak sabar..tak sabar..cuti dah start..boring je dok umah skang ni..

~Mrs Fred~ said...

ye ke.. i blum start cuti lagi.. still working lagipun keje byk lagi tak settle..huhu..

iBu ZulFaQar RayYaN said...

oo..rasa nak bersalin tuh kalau aku..rasa backbone kau tuh sengal sangat...macam nak tunduk pon takleh...sakit perit macam period pain atau nak g toilet pun aku tak rasa....lagi....kalau kau rasa sakit tuh..kau bwk byk berjalan...aku dulu siap dr. suruh menari2..alhamdulilah cepat terbuka...jgn lagi sakit kau asik duduk je...kuatkan hati jlan2...hope membantu kau nanti.... :)

~Mrs Fred~ said...

ye ke..tulah aku dgr lain org lain symptom nyaa.. masing2 punya rezeki kan.. huhu..

zurahimi muslim said...

aku plak takleh nak cerita sebab aku tak rasa sakit sampai hari due..alih2 heartbeat baby lemah terus operate huhu...nanti dh bersalin bagitau aaa...suruh hubby ko post gambar kat blog ;p take care!

~Mrs Fred~ said...

zura,

jgn risau.., insyaAllah aku buat live telecast dari hospital nanti.. hehe.. yg kes mcm ko ni aku takut ni..karang tertambah lah parut kan perut aku ni.. huhu.

Related Posts with Thumbnails